Menjar blanch

Si vols fer menjar blanc, prin gualines e cou-les, e puys, can les auràs ben cuytes, prin del blanch del pit de les ales, so és lo blanch, e talleu-lo ben manut, e puys pica-ho com mills pusques. E puys prin aròs e mol-lo així con a farina. E ages let d’amelles destrempades amb lo brou de les galines, e quant sia cuyt. E vol-se coura a bresquet (espècie de braser), de brases per paor de fum (l’arròs absorveix fàcilment el sabor de fum). E non deu hom pertir la mà (la mà no ha de parar de remenar), per rahó con tem molt. Puys prin hom del sucre blanc, e mescla-u hom mentre que cou. E quant és espès a fur de morteroll, leve-u hom del foc. E va cempre en escudelles. En prin hom del sucre, e met-ne hom per escudelles així con a pólvora. E així’l menges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *