Massepa

Per fer mersepà, tu pendràs les ametles a escaldar-les-as; he, perrades, rentar-les-as. E, con sien rentades, estendràs-les amb un drap sobre un guarbell e possar-les-as a l’ayre ben tres o quatre jorns, fins que sien ben axutes. E aprés pendràs-les de poc en poch amb un morter e picar-les-as, he muleràs o box amb un poc d’aygua-ro sper tant que no fassa oli; e, com serà ben picat tot, en una lliura de metles metràs una lliura de sucre he matreu de aquella pasta desobre les dites neules en grux de mig dit, en forma que les dites neules sien cubertes. E aprés aureu sucre de ben mòlt he salguar-les-n’ets (empolvorar-les) damunt; e aprés aureu unes leres o grexoneres (motlle) ben netes he fregades, he metreu-les dedins; e portar-les-heu al forn he coguen xich.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *