Primera trobada de Societats Gastronòmiques de Lleida

Uns 35 representants de set societats gastronòmiques lleidatanes es van donar cita el divendres per la nit a la Penya Sogall per conèixer-se i establir un primer contacte encarat al treball i projectes comuns. Les entitats representades (Amics del Bacallà, Cauet del Segrià, La Font de l’Aiguardent, Lo Tall, Racó del Riu, Sogall, i Sol i Bernat) sumen en l’actualitat 242 socis, i entre les idees i projectes comentats durant el sopar, destaca la celebració d’un sopar benèfic obert a la ciutadania amb la participació de cada una de les entitats en l’elaboració d’un plat.
Sobretaula de la primera trobada d'associacions Gastronòmiques de Lleida

Sobretaula de la primera trobada d'associacions Gastronòmiques de Lleida

La Penya Sogall, té una antiguitat de 30 anys, compta amb 80 membres i es reuneix tots els dijous de mes per sopar.
El Cauet del Segrià i Sol i Bernart, ambdues, tenen vint anys. El Cauet té 10 socis que sopen junts cada 15 dies; mentre que Sol i Bernat s’apleguen al voltant de la taula els darrers divendres de cada mes per dinar al migdia.
Amb 40 socis, Lo Tall celebrarà el seu 15è Aniversari durant el 2011 i es reuneix el tercer divendres de cada mes per sopar.
Els Amics del Bacallà, amb 50 socis i 10 anys d’antiguitat es reuneix de forma itinerant cada trimestre per realitzar un sopar al voltant del peix que els hi dona nom.
El Racó del Riu, amb 27 socis i cincs anys d’edat, sopen junts tots els primers dijous de mes; i el dotze socis de la Font de l’Aiguardent realitzen un dinar de socis totes les primeres quinzenes de mes, normalment en divendres.
El sopar

Amanida de cabdellets i bacallà esqueixat

Amanida de cabdellets i bacallà esqueixat

Filet de Castillonroi, fetge gras d'ànec, poma golden del Segrià i niu cruixent de patates xip

Filet de Castillonroi, fetge gras d'ànec, poma golden del Segrià i niu cruixent de patates xip

Diuen que una imatge val més que mil paraules, però es totalment insuficient per descriure l’indescriptible plaer pel paladar que van suposar els plats que ens van preparar el nostre Joan Gaya i els seus companys del Sogall: Miguel, Lluís, Belén, Joaquin, Fernando i Marcel.
També hi va ser present el nostre subministrador de pillera, lo Jordi de Casa Badio, que ens va facilitar els GinToònic de la sobretaula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *