La gastroteca.cat

Aquest matí s’ha fet la presentació a Lleida de “gastroteca.cat“, un interessantíssim recurs que la Generalitat posa a disposició general.

La Gastroteca és un portal web per a la promoció i difusió de la gastronomia catalana, els productes locals i el turisme ecogastronòmic, oferint un canal d’enllaç interactiu i dinàmic al servei dels professionals i consumidors d’aquests sectors.

L’origen del concepte ‘gastroteca’ es fonamenta en l’arrel etimològica grega dels termes gastro, que fa referència a menjar, aliment, i théka, que fa referència a dipòsit, arxiu. Històricament ambdós termes s’han adaptat a nombroses llengües modernes, fet que facilita que Gastroteca es pugui reconèixer i identificar fàcilment amb un projecte emmarcat en l’àmbit de la gastronomia i el producte agroalimentari. D’altra banda, es dóna la particularitat que en català el terme teca té el sentit de menjar, fet que també ens remet a l’alimentació. El terme ‘turisme ecogastronòmic’ s’emmarca en el model ‘slow food’ i l’ecogastronomia, que posa en valor i promou els producte en el seu entorn (ecosistema), adreçant-se per tant a aquell públic cada cop més nombrós que es desplaça per conèixer, experimentar, assaborir… el producte en el seu lloc d’origen, generant tanmateix sinèrgies entre producte, gastronomia i territori.

L’apartat de receptes és força ampli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *