Menú del Sopar de Socis del mes de Novembre 2007

Entrant: Torradetes amb formatge i bolets. (Per a 20 persones)

Torradetes amb formatge i bolets
Ingredients: 60 torrades petites, 1,5 quilos de boletes (carreretes), 1 quilo formatge cabra fresc amb sal, 7 alls, oli, julivert, sa, pebre.
Preparació: Netejar els bolets, trossejar-los i saltar-los a la paella amb oli. Reservar. Picar els als i el julivert, afegir-hi el formatge de cabra i amb oli treballar-ho fins a crema. Afegir-hi la sal i el pebre. Torrada, untar-les amb la crema i cobrir-les amb els bolets.
Recomanat: Vi negre de la Conca de Barberà.

Primer plat: Volcà de bolets amb ou ferrat. ( per a 20 persones)

Volcà de bolets amb ou ferrat
Ingredients: 20 ous, 2 quilos barreja de bolets secs (ceps+moixernons+trompeta de la mort), 5 porros, 5 cullerades de farina, 2,5 vasos de nata líquida, oli, sal, pebre.
Preparació: Estovar els bolets amb aigua tèbia fins a que semblin frescos. Fregir-los amb el porro tallat a rodanxes fines, sofregir i salpebrar-ho. En un cassola, barrejar la nata líquida amb farina i remenar be fins a eliminar grumolls, fins que la salsa qualli. Barrejar la salsa amb els bolets i porros sofregits. Emplatar disposant els bolets amanits amb la salsa i l’ou ferrat damunt. Servir recent fet l’ou.
Recomanat: Vi rosat de l’Empordà.

Segon plat: Sèpia amb rovellons i gambes. (per a 20 persones)

Sèpia amb rovellons i gambes
Ingredients: 4 quilos de sèpia neta i tallada, 3 quilos de gamba pelada, 2,5 quilos de rovellons, 10 cebes mitjanes, 3 gots de vi rosat o negre, oli, sal i aigua.
Preparació: Fer la sèpia a la cassola amb poc oli molt calent i retirar-la. En una paella amb oli, fregir les gambes i reservar-les. Amb l’oli de les gambes fregir la ceba ratllada a la cassola de la sèpia. Remenar-ho fins a ceba rosada, afegir-hi el vi i estovar la sèpia amb la cassola tapada. Reduït el vi, abocar-hi aigua tèbia, coure-ho a foc lent, afegir-hi els rovellons i coure-ho tapat. AL final ficar-li les gambes i salar-ho al punt.
Recomanat: Vi blanc de l’Empordà

Postre: Compota de poma als pols de tòfona. (Per a 20 persones)

Ingredients: 20 pomes, 1 quilo de sucre moreno, 5 llimones, 500 ml. d’aigua i pols de tòfona.
Preparació: Pelar les pomes, tallar-les a trossets petits. Coure-les amb una cassola,a bm aigua, el sucre, els pols de tòfona i la pell de dues llimones. Esprémer les llimones, afegir-hi el suc a la cassola, a foc sec. Punxar la poma fis a estovar, retirar i triturar-la fins a puré. Refredar a la nevera, servir en got transparent.
Recomanat: Acompanyar amb un Porto dens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *